Csütörtök, 2017 December 14, 11:11:31Üdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Utolsó Idők Evangéliuma
hóesés
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • A Hit

  A hit olyan tulajdonság, amely nélkül egyetlen ember sem képes létezni. Nem számít, hol született, hol él, melyik nemzet tagja, milyen a világnézete. A hit az élete része. A hit képessége eredendően bele van kódolva az emberbe.

  Minden ember hisz valamiben, valakiben. Még azok is hisznek, akik azt állítják magukról, hogy ők nem hisznek semmiben.

  A hitnek alapvetően három fajtáját ismerjük.

  Generális hit
  Speciális hit
  Univerzális hit

  Generális hitnek azt nevezzük, amikor például valaki azt állítja magáról, hogy ő nem hisz semmiben. Ez az ő hite. Abban hisz, hogy nem hisz semmiben.  Ez is egy egyfajta hit. Nem kötődik semmi máshoz, csakis kizárólag az egyénhez.

  Speciális hitnek nevezzük a különböző egyházakat, vallási felekezeteket, vallásokat, azok hivatalos és nem hivatalos képviselőit. Minden egyház, vallás a maga hitét tartja hitelesnek a másikéval szemben. Ezért állandó versengés van közöttük, hogy minél nagyobb hívő számot mondhassanak magukénak. Ennek érdekében a Bibliából, és az újszövetségi Evangéliumokból kimazsolázzák azokat a tartalmakat, melyekkel elkülöníthetik magukat a többi egyháztól, illetve fölébe emelhetik magukat más egyházaknak, vallásoknak. Természetes módon, mindegyikük a magáét tartja az egyedüli igaz hitnek, és minden más hitet, mely az övékétől eltérő, hamisnak.

  A harmadik hit, az ún. Univerzális hit. Ez nem csupán egy harmadik fajtája a hitnek, hanem felette áll mind a Generális, mind a Speciális hitnek. Egyetemes, és két fő pilléren nyugszik:

  1) ALAPALÁZAT: Úgy kiállni a meglátott JÓ mellett, hogy nyitottnak maradni annak a JOBBNAK irányában, amely Jézussal, az evangéliumok alapján alátámasztható. Csak erre épülhet fel minden, ami örök értékeket képes hordozni. Ez az első főparancs tartalma!

  2) Az UNIVERZÁLIS HIT: Minden embernek joga van arra, hogy embernek tudja magát, és kötelessége, hogy embernek tartsa azt, aki embernek született. Ez a második főparancs tartalma!

  Ez a két pillére annak az új teológiának, amellyel Jézus, mint Út, azonosította magát!

  Ennek megvalósulásának a legnagyobb akadálya itt a Földön az, hogy a Speciális hitben jelenlevő egyházak, vallások hivatalos képviselői nem szolgálni akarják az embereket, hanem uralkodni felettük, ami szöges ellentétben van Jézus szándékával.

  Ha minden ember betartaná azt a feltételt, amit Jézus állított fel, akkor az Univerzális hit és az Alapalázat pilléreire támaszkodva egy minden szempontból békés és boldog emberiség élne itt a Földön.

   
  Csillagkapu Tiszavasváriban és Jézus arc Püspökladányban Videó