Üdvözöllek Vendég!
Szombat, 2024/Június/22, 12:37:45
Főoldal | Regisztráció | Belépés | RSS

Honlap-menü

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Belépés

Keresés

Barátaink:

A feltámadás kérdése

A feltámadás kérdése

Jézust újabb támadás éri, most a szadduceusok részéről, akik tagadják a feltámadást. Kérdésük célja sem más, minthogy lejárassák Jézust. Provokatív. Mivel Jézus többször utalt a feltámadásra, úgy gondolják, hogyha valóban lenne, akkor a feltámadott ugyanúgy folytatja az életét, mint halála előtt, és mindennek úgy kell lennie, ahogy ezt Mózes törvénye előírja, vagyis házasodnak, örökölnek az emberek. De kié lesz az asszony és az örökség a feltámadáskor, ha mindegyik férj feltámad? A szadduceusok tehát, egy jogi köntösbe bújtatott provokációt követnek el Jézus ellen, hiszen az ő szemszögükből nézve mindegyik feltámadott férj jogosan követelhetné a jussát. Ezért, Jézus bármelyiknek is ítélné meg az asszonyt vagy az örökséget, igazságtalan lenne a többiekkel szemben.

Ő azonban, nem válaszol a provokációra, hanem úgy tesz, mintha azok csak tévednének, bár, ebben szemrehányás is van. Mk-nál rá is kérdez erre: „Nem azért tévedtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát?” Mt szerint egyértelműen a szemükre veti tévedésüket, hogy nem ismerik sem az Írást, sem Isten hatalmát. Csak Lk-nál kezd rögtön magyarázatba, ami a három evangélista leírása közül a legrészletesebb.

Különbség van a feltámadottak és a földön élő emberek között, mert a feltámadtak nem úgy élnek tovább, mint haláluk előtt, hanem, mint az angyalok. Így nem nősülnek és férjhez sem mennek.

Jézus, Mózesnek a csipkebokorról szóló tanítását idézi, ahol az Isten Ábrahám, Izsák és Jákob Istenének nevezi magát, vagyis az élők Istenének, és nem halottaké, akik Isten számára nem léteznek, ezért nevük sincs. A feltámadás után nem fizikai testükben élnek tovább az emberek, hanem az angyalokhoz hasonlatos ruhában, testben, és abban a világban, melyben kizárólag Istennek élnek a feltámadott lelkek, nincsenek családi- és vagyonközösségek. Egy család van, az Istené, és egy családban mindenkinek van neve. Be van írva az Élet Könyvébe. Ezért halottnak csak az számít, akinek neve sincs, és így Isten számára sem létezik. Mert Isten minden gyermekét számon tartja, akár a Mennyben, akár a Pokolban.

Isten maga az élet, minden belőle származik, Ő tartja létben, ezért, ami halott, azt az Isten sem tarja fenn. NINCS! Ezért annak Isten nem az Istene, nincs köze hozzá. Csak az élőknek lehet Istene az Isten, így minden, amit Isten létben tart, a Feltámadáskor új életre támad.